Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Γενική απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία προχωρούν, από τις 06:00, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών Τύπου κηρύσσοντας παράλληλα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.






Παράλληλα αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή.

Βασικό αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του Γ. Στουρνάρα που κατέθεσε αιφνιδίως την Τρίτη και με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.

«Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com