Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ακριβά δώρα για τη «φτωχή» Εκκλησία

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι η Εκκλησία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά δεκάδων πολυτελών αντικειμένων.




Πρόκειται για σταυρούς, εγκόλπια, αρχιερατικές ράβδους, δίσκους, εικόνες και αναμνηστικά τα οποία είναι επίχρυσα, επιπλατυνωμένα ή ασημένια με πολύτιμους λίθους ζιργκόν.

Η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών προκήρυξε στις 5 Οκτωβρίου δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό προς την ανάδειξη προμηθευτών - κατασκευαστών διάφορων εκκλησιαστικών αντικειμένων που θα προσφερθούν ως δώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 31-12-2014. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου 2012 για 24 κατηγορίες δώρων. Στην προκήρυξη αναφέρονται, μάλιστα, όλες οι λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι τα εγκόλπια και οι σταυροί θα είναι ασημένια, επίχρυσα ή επιπλατυνωμένα, ενώ οι λίθοι που θα επικολληθούν θα είναι ζιργκόν «ευρωπαϊκής κοπής» χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα. Επίσης, θα συνοδεύονται με «αργυρή αλυσίδα, επίχρυση ή επιπλατυνωμένη, βάρους τουλάχιστον 50gr» και θα είναι τοποθετημένα σε βελούδινη κασετίνα, χρώματος αντιστοίχου προς τους έγχρωμους λίθους τους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com