Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Την υπερψήφιση των μέτρων ζήτησε ο Βενιζέλος

Την υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.




Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, στο δίλημμα «μπροστά ή πίσω», «το πίσω είναι παιχνίδι με τη “φωτιά”», ενώ η προοπτική του κόμματος είναι μία: «Να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει και να αρχίσει να αποδίδει».

«Το πακέτο θα κριθεί συνολικά και πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί για να αλλάξει το κλίμα, να υπάρξει εκταμίευση της δόσης, θετική αντίδραση των αγορών, να υπάρξει έξοδος στο ξέφωτο», σημείωσε και ανέφερε ότι η αντίθετη θέση, για μη στήριξη του πακέτου, θα σήμαινε «όψιμη και ατελή αποδοχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση, το ΠΑΣΟΚ «θα οριστικοποιήσει τη θέση του για τον προϋπολογισμό, τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις» και υπογράμμισε ότι «η ΚΟ θα αποφασίσει -και όλοι έχουμε υποχρέωση σεβασμού της συλλογικής απόφασής μας».

Παρουσιάζοντας την πρότασή του, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Προχωράμε συντεταγμένα στην ανασυγκρότηση της χώρας και της παράταξης, χωρίς ηττοπάθεια, με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Ενότητα της ΚΟ και όλου του κόμματος, υπομονή, σοβαρότητα και ορίζοντας τετραετίας, έτσι θα αλλάξουμε τη χώρα, θα εκφράσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές και υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου».

Όσον αφορά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να προβλεφθεί ειδική διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής, στην αρχή και το τέλος της διαδικασίας». Σημείωσε δε ότι η κύρωση από τη Βουλή, με νόμο, των συμβάσεων που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, είναι στοιχείο διαφάνειας και πως πρέπει να υπάρχει σχετική δέσμευση της κυβέρνησης που να καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com