Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Προτάσεις για τη σχολική στέγη στον Εύοσμο

Εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα σχολικής στέγης του δήμου Ευόσμου πρότεινει ο αντινομάρχης παιδείας Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος.


Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου, ένα έργο που παραμένει "εγκλωβισμένο" λόγω ενστάσεων των εργολάβων, πρότεινε την ένταξή του στο προγραμματισμό της νομαρχίας τροποποιώντας τη μορφή του έργου από προκάτ βαριάς κατασκευής σε συμβατικό. Μάλιστα μετά την άμεση έγκριση που δόθηκε και με δεδομένο ότι τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα, ανοίγουν πλέον οι δρόμοι για την έναρξη του έργου εντός διμήνου.

Σχετικά με το λυόμενο σχολικό συγκρότημα επί των οδών 25ης Μαρτίου και Μαιάνδρου, υπήρξε η δέσμευση για την άμεση κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος και την ανέγερση ενός καινούργιου. Και εδώ υπάρχει έτοιμη η μελέτη για το έργο και η δημοπράτηση θα γίνει από το Δήμο Ευόσμου, όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης.

Για το οικόπεδο δίπλα από το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί για την κατασκευή Πειραματικού Νηπιαγωγείου, ο αντινομάρχης ζήτησε να κατασκευαστεί τριθέσιο προκάτ βαριάς κατασκευής.

Επισκεπτόμενος τα 7ο και 11ο νηπιαγωγεία της οδού Παπαφλέσσα, για τα οποία οι γονείς διαμαρτύρονται επιμένοντας ότι υπάρχει αμίαντος, η νομαρχία αναμένεται να στείλει τις επόμενες ημέρες έγγραφο με το οποίο θα ενημερώνει πως μετά από την αυτοψία των μηχανικών της Νομαρχίας διαπιστώθηκε "πως το σχολείο δεν υπάρχει ίχνος αμιάντου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com