Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς καλεί Αλμούνια στην Εξεταστική Επιτροπή

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κληθεί ο Χοακίν Αλμούνια από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα παραποιημένα στοιχεία της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις ευθύνες για την οικονομία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη να θέτει και ζήτημα εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία.


Η ερώτηση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Παπουτσή, πως είναι πιθανό ο πρώην αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά θέματα να κληθεί να καταθέσει για τα παραποιημένα στοιχεία.

Ο Γ. Πεταλωτής, ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι νόμιμο και έχει γίνει στο παρελθόν σε πολλές χώρες. Πρόσθεσε πως δεν τίθεται προσωπικό θέμα, αλλά εάν η Εξεταστική Επιτροπή κρίνει ότι πρέπει κάποιο μέλος να κληθεί για να διαφωτίσει την υπόθεση, τότε θα πρέπει να καταθέσει.

Ερωτηθείς για το εάν τελικά κάποιοι θα σταλούν στη φυλακή, με τη προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν στοιχεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αυτό είναι αρμοδιότητα των υπόλοιπων θεσμών, όπως ο Εισαγγελέας που μπορεί να παρέμβει όποτε το κρίνει σκόπιμο.

“Εμείς δεν στέλνουμε κόσμο στη φυλακή. Εμείς διερευνούμε, είμαστε υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους να διερευνούμε κάθε υπόθεση, η οποία στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πραγματικά παρέχει ενδείξεις, παρέχει ψήγματα και πολλές φορές αποδείξεις, ότι πολιτικοί παράγοντες δεν ενήργησαν κατά το δέοντα τρόπο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com