Δημόσια διαβούλευση για τη συγκρότηση ενός ενιαίου εθνικού πλαισίου προσόντων πιστοποίησης μέσω του οποίου όλες οι μορφές των βαθμίδων εκπαίδευσης θα συσχετίζονται μεταξύ τους και θα κατατάσσονται σε επίπεδα κατ' αντιστοιχία με τα οκτώ επίπεδα του ευρωπαϊκού πλαισίου, ξεκίνησε το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες κολεγίων επιμένουνστην εξαίρεση από την πιστοποίηση, ενώ οι πανεπιστημιακοί ζητούν την κατάταξή τους στο επίπεδο 4.
Μιλώντας σε σχετική ημερίδα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τους μετέχοντες στη διαβούλευση να σταθούν μακριά από "συντεχνιακές ανασφάλειες και επαγγελματικούς ψευτοεγωισμούς" και συνέδεσε τη σύγκλιση των μισθών Ελλήνων και Ευρωπαίων με την σύγκλιση των προσόντων. Ο πιο ασφαλής δρόμος για την επίτευξη αυτού του στόχου, είπε η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτηριστικά, είναι η ποιότητα και η πιστοποίηση.
Μέτωπο αντιδράσεων
Η δημόσια διαβούλευση για το εθνικό πλαίσιο πιστοποίησης, πυροδοτεί αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς όπως διαφαίνεται από το κείμενο εργασίας που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή τα κολέγια κατατάσσονται στη μεταλυκειακή εκπαίδευση και ειδικότερα στα επίπεδα 4 ή 5.
Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών κολεγίων κ. Καρκανιάς, δήλωσε ότι τα κολέγια πρέπει να μείνουν εκτός πιστοποίησης στη χώρα μας αφού πιστοποιούνται από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται, ενώ οι πρόεδροι των διδασκόντων στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ επισημαίνουν ότι τα κολέγια πρέπει να καταταγούν στο επίπεδο 4.
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου