Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΠΟΙΖΩ: Έως και δέκα φορές πάνω οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων

Τιμές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το δεκαπλάσιο των τιμών των δημοσίων μαιευτηρίων, έχουν τα ιδιωτικά σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) τον Ιανουάριο. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος της γέννας σε μαιευτήριο της Αθήνας είναι από 50% έως 100% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την επαρχία.


Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων έχουν αυξηθεί έως και 27%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Επίσης οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι δεκαπλάσιες των τιμών των δημοσίων ενώ αυτές των ιδιωτικών μαιευτηρίων της Αθήνας είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των επαρχιακών, σε ποσοστό από 50% έως και άνω του 100%.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι αυξήσεις των τιμών για τα μαιευτήρια της Αθήνας, παρέμειναν ίδιες στο Ιασώ, αυξήθηκαν 4-11% στο Λητώ, 6-8% στο Μητέρα +6%. Όσον αφορά τα εκτός Αθηνών μαιευτήρια, η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης αύξησε από 7% μέχρι 27% τις τιμές, το Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από 4% έως8%, ο Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης τις κράτησε σταθερές και το Ολύμπιον της Πάτρας αύξησε από 9% μέχρι 26% τις τιμές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com