Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αιχμές για τον Χρ. Βερελή από τον πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ

Υπονοούμενα για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή, άφησε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Νίκος Μανασής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.


Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του, επειδή ενήργησε προς όφελος του ΟΤΕ και εκτίμησε ότι οι ρήτρες «προστασίας» του ΟΤΕ που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση για την ψηφιοποίηση των τηλεφωνικών γραμμών δεν είχαν μεγάλα περιθώρια ενεργοποίησης. Φέρεται να υποστήριξε ότι η ενεργοποίηση της ρήτρας για την ανταγωνιστικότητα των τιμών, η οποία οδήγησε σε μείωση των τιμών κατά 50%, ενεργοποιήθηκε κατόπιν δικών του ενεργειών.

Όπως εκτίμησε, αυτός ήταν και ο λόγος για την απομάκρυνσή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης ζήτησε να κληθεί στην επιτροπή ο επιχειρηματίας Γ. Τσουκράνης, ο οποίος φέρεται να είναι ο κάτοχος του λογαριασμού με την κωδική ονομασία «Ρόκος», στον οποίο η Siemens είχε καταθέσει 250.000 γερμανικά μάρκα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ο πρώην υπουργός, Τ. Μαντέλης, καθώς ο επιχειρηματίας είναι κουμπάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com