Και τρίτη διαφωνία για το ζήτημα της προσωρινής κράτησης ή όχι κατηγορουμένου στην υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ ανέκυψε , ανάμεσα στον ανακριτή που χειρίζεται τη μεγάλη δικογραφία, Γ. Λέκκα, και τον εισαγγελέα Αντ. Λιόγα.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του Θεόδωρου Πρινιωτάκη, που είναι εκ των τριών νόμιμων εκπροσώπων της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες στην υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο εισαγγελέας Λιόγας αποφάνθηκε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να κριθεί ο κατηγορούμενος προσωρινά κρατούμενος.
Αντίθετα, ο ανακριτής της υπόθεσης, Γ. Λέκκας, πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με επιβολή περιοριστικών όρων, και δη με καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Τη διαφωνία θα λύσει, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος υπέρ της μιας ή της άλλης θέσης, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ίδια ακριβώς διαφωνία είχε ανακύψει και για τους κατηγορούμενους Σοφοκλή Πρινιωτάκη και Γ. Αποστολίδη, για τις περιπτώσεις των οποίων αναμένεται επίσης η έκδοση βουλεύματος.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Θεόδωρο Πρινιωτάκη, καθώς και τους Σοφοκλή Πρινιωτάκη και Γ. Αποστολίδη, αφορούν τη διακίνηση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων ήταν και το ΤΕΑΔΥ.
Βαρύ «κατηγορώ»
Το κατηγορητήριο εναντίον των τριών υπευθύνων της «Ακρόπολις» είναι ιδιαίτερα σκληρό, καθώς τους εμφανίζει και «ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, που προβλέπονται στο άρθρο 386 του Ποινικού Κώδικα». Σκοπός της οργάνωσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ήταν «η διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων, υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσας αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,το δε όφελος που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνουν τα 150 χιλιάδες ευρώ».
«Δεν ζημιώθηκαν»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατήρ και ο υιός Πρινιωτάκης έχουν ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να αποδειχτεί, όπως υποστηρίζουν, ότι δεν υπήρξε ζημιά των Ταμείων. Σε περίπτωση δε που υπάρξει αμφισβήτηση του ισχυρισμού τους, προτείνουν η αναζήτηση των υπευθύνων να γίνει προς την κατεύθυνση των τότε αρμοδίων στα υπουργεία Οικονομικών και Αμυνας, καθώς, όπως τονίζουν, «αυτοί είχαν την ευθύνη της έκδοσης του ομολόγου».
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου