Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Διαψεύδει η Κομισιόν τα περί εκτάκτων προβλέψεων για την Ελλάδα

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στις 25 Φεβρουαρίου και κατά παράβαση της συνήθους πρακτικής, η Κομισιόν θα ανακοινώσει προβλέψεις για την Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα θα κάνουν λόγο για ύφεση της τάξης του 1,5 έως 2%.



"Δεν προβλέπεται καμία αναφορά στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις αφορούν στην Ευρωζώνη και θα γίνεται αναφορά μόνο στις μεγάλες οικονομίες της, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, κ.λπ", δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ. "Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές. Ακολουθούμε τη συνήθη τακτική μας", διευκρίνισε.

Τις δηλώσεις του εκπροσώπου επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, αξιωματούχος του οποίου επισήμανε ότι δεν γνωρίζει για ειδική αναφορά στην Ελλάδα στις ενδιάμεσες προβλέψεις της Κομισιόν, που θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

Αύριο αναχωρεί το μεικτό κλιμάκιο Κομισιόν - ΕΚΤ- ΔΝΤ, το οποίο και θα παραδώσει το πόρισμά του στον υπουργό Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου. Το πόρισμα αυτό, δεν θα ανακοινωθεί, πηγές του υπουργείου έχουν όμως ήδη κάνει γνωστό ότι θα αναφέρεται σε βαθύτερη ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com