Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απάτη στον ΕΟΠΥΥ

Απάτη διαρκείας με κλεμμένα βιβλιάρια ασθένειας ασφαλισμένων, αποκάλυψε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.




Πρόκειται για μια καλοστημένη «επιχείρηση» που χρονολογείται από τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει επιβαρύνει τον Οργανισμό με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχων (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) είτε από ασφαλισμένους, είτε από ιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς, η εξής αλληλουχία γεγονότων:

Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου. Επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατ' οίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα).

Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου αφαιρώντας την ταινία γνησιότητας). Επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωσή τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com