Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Morgan Stanley: Στο 1 προς 1 η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα πλησιάσει το 1 προς 1 μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια, σύμφωνα με αναλυτή της Morgan Stanley.




Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του αμερικανικού οίκου, Χανς Γκύντερ Ρέντεκερ, η πτωτική πορεία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος θα συνεχιστεί καθώς η συμφωνία για την Κύπρο προκαλεί ανησυχία στις αγορές για την ασφάλεια των καταθέσεων σε όλη την Ευρώπη.

Ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει τις πιέσεις στο ευρώ είναι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία που προκύπτει από τη δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Redeker εκτιμά ότι η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα σε υπερχρεωμένα κράτη όπως η Ισπανία και η Ιταλία θα παραμείνει περιορισμένη σε σχέση με τη Γερμανία, υπονομεύοντας ουσιαστικά την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής σε όλη την Ευρωζώνη καθώς τα μέτρα λιτότητας θα περιορίζουν την προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει, θα απομείνει για την Ευρώπη να ακολουθήσει το δρόμο που χαράζει η Ιαπωνία, δηλαδή την εξασθένηση των ισοτιμιών του ευρώ ώστε να τονωθεί συνολικά η ανταγωνιστικότητα της Ευρωζώνης και να ενισχυθούν οι εξαγωγές και επομένως ανάπτυξη.

Ο κ. Ρέντεκερ θεωρεί αρκετά πιθανό η μεταστροφή στην νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης να ξεκινήσει ήδη από το ερχόμενο φθινόπωρο.

«Μέσα σε δυόμιση χρόνια η ισοτιμία θα είναι πολύ κοντά στο parity (1 προς 1)», υποστήριξε ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com