Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μπαρνιέ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για διασώσεις τραπεζών

Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνται για τις διασώσεις προβληματικών τραπεζών, στο πλαίσιο νέου νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως διεμήνυσε την Τρίτη ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.






«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία έχει τεθεί προς συζήτηση, δεν εξαιρείται [το ενδεχόμενο] οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία ενός bail-in», σχολίασε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του κ. Μπαρνιέ, Σαντάλ Χιούς, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Είναι μία πιθανότητα».

Παρά ταύτα, η κ. Χιούς υπογράμμισε ότι «σε κανένα σημείο δεν είναι δυνατό να επιβαρυνθούν οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον».

Προσέθεσε ότι η απόφαση για χρησιμοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν αποτελεί «μοντέλο» καθότι «δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση στο μέλλον». Η κ. Χιούς τόνισε ωστόσο ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν για τα λάθη των τραπεζών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com