Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αιφνίδια αύξηση εσόδων τον Φεβρουάριο

ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΕΣ μοιάζει η συλλογή εσόδων από τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τον Ιανουάριο εμφάνιζαν πτώση σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο, όμως -αίφνης- τον Φεβρουάριο ανέκαμψαν. Εφοριακοί αποδίδουν την ανάκαμψη του Φεβρουαρίου στο φόβο πολλών φορολογουμένων, οι οποίοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ώστε να αποφύγουν πιθανή κατάσχεση μέρους των καταθέσεών τους ή ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων, που στη συνέχεια οδηγούνται σε πλειστηριασμούς.






Οι στόχοι

Ειδικότερα, για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι εισπράξεις από τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη (με καθορισμένο στόχο ετήσιας αύξησης 99% από τις εφορίες), τα οποία αντιστοιχούν μέχρι τα τέλη του 2012 στην α' ομάδα εφοριών, έχουν ως εξής: η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων εμφανίζει αύξηση 100,1%, η ΦΑΕΕ Πειραιά 47,9%, ενώ αντίθετα οι ΦΑΕΕ Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν αρνητικές επιδόσεις, κατά -27,6% και -12,7% αντίστοιχα.

Σε απόλυτους αριθμούς, εισπράχθηκαν 35,6 εκατ. ευρώ από τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων (έναντι 17,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), 13,6 εκατ. ευρώ από τη ΦΑΕΕ Πειραιά έναντι 9,2 πέρυσι, 5,1 εκατ. ευρώ από τη ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης έναντι 5,8 πέρυσι και 26,7 εκατ. ευρώ από τη ΦΑΕΕ Αθηνών έναντι 36,9 εκατ. ευρώ πέρυσι. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το αποτέλεσμα στην είσπραξη των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών (αυτά τα οποία έληξαν στα τέλη του 2012) θα ήταν σαφώς πιο ικανοποιητικό αν ακολουθούσαν, σε αναλογία με τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και τη ΦΑΕΕ Πειραιά, οι ΦΑΕΕ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που εμφανίζονται να έχουν αρνητικά σε σχέση με πέρυσι αποτελέσματα εισπράξεων.

Στις επόμενες κατά σειρά μεγέθους εφορίες, που αποτελούν τη β' ομάδα, υψηλά ποσοστά εισπράξεων, που υπερκαλύπτουν τον ετήσιο στόχο του 99%, εμφανίζουν η ΔΟΥ Ψυχικού, Κηφισιάς, Παλαιού Φαλήρου και Βόλου, ενώ κοντά στο στόχο βρέθηκαν οι ΔΟΥ Αχαρνών, Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Β' Θεσσαλονίκης, Α' Σερρών, Χαλανδρίου, Α' Αθηνών, Ιωαννίνων, Γλυφάδας και Αγίας Παρασκευής. Στην γ' ομάδα εφοριών προπορεύονται οι ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά, με 167,8%, Κατοίκων Εξωτερικού, Δράμας, Κιλκίς, Πολυγύρου, Αλεξανδρούπολης, ΣΤ' Θεσσαλονίκης, Σύρου, Α' Κέρκυρας και Νέας Σμύρνης, που υπερκαλύπτουν το στόχο της αύξησης φέτος κατά 99% των εσόδων από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στην δ' ομάδα εφοριών υπερκάλυψαν το στόχο οι ΔΟΥ Πάρου, Θήρας, Κυθήρων και Μυκόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com