Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

12.500 ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΘΕ ΚΥΠΡΙΟΥ Economist: Κάθε Ελληνας χρωστάει 21.657 ευρώ στους δανειστές!

Στα ποσά που κάθε Έλληνας και Κύπριος χρωστάει στους δανειστές αναφέρεται ο Economist, σε νέο δημοσίευμα του, με αφορμή το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο.






Η συμφωνία διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, που συμφωνήθηκε στις 25 Μαρτίου μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι το πέμπτο πακέτο διάσωσης στη ζώνη του ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια, υπενθυμίζει το αμερικανικό περιοδικό.

«Τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στο νησί, είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας», σχολιάζει ενώ υπενθυμίζει ότι μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δις ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αναφέρει το άρθρο.

«Η συμφωνία με την Κύπρο είναι η πρώτη κατά την οποία επιβάλλεται φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις της χώρας. «Ένα είναι σίγουρο», καταλήγει το δημοσίευμα. «Τα οικονομικά βάσανα του νησιού κάθε άλλα παρά πλησιάζουν στο τέλος τους.

Στη συνέχεια ο Economist παρουσιάζει σε γράφημα την κατ' άτομο αναλογία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια.

Σύμφωνα με αυτό προκύπτει ότι: κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ, κάθε Ισπανός 2.170 ευρώ, κάθε Πορτογάλος 7.306 ευρώ, κάθε Ιρλανδός 14.989 ευρώ και κάθε Κύπριος 12.500 ευρώ.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com