Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων

Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε, αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεφε στο σημείο μηδέν και θα έβγαινε από το ευρώ, τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και υποστήριξε ότι πρόκειται για το «τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών», καθώς όπως αναγνώρισε, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία.



Περίπου σε δύο χρόνια, εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα. Σε δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική χώρα ... Σήμερα στήνουμε τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική ως οικονομία, δίκαιη ως κοινωνία και ανεξάρτητη ως χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εμείς, υπογράμμισε, τηρούμε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, που έχουν περιληφθεί στην προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων. Αλλά, όπως επεσήμανε, οι δεσμεύσεις αυτές έχουν ορίζοντα τετραετίας, γιατί δεν είναι δυνατό «σε δύο μήνες να αλλάξουμε όσα συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία», ενώ σε «κάποια πράγματα πηγαίνουμε και πέρα από τις δεσμεύσεις μας» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας .


«Αντίπαλός μας το λόμπι της δραχμής»

Αντίπαλος της χώρας και τη παράταξης, επανέλαβε για ακόμη μία φορά, είναι το λόμπι της δραχμής, αυτοί που ήθελαν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ και να τη θυσιάσουν ως Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν τα υπόλοιπα κράτη, τώρα πια όμως, σημείωσε, πλάι στο λόμπι της δραχμής που μέσα και έξω από την Ελλάδα ποντάρει στην αποτυχία μας, δημιουργείται πια το λόμπι των δικών μας συμμάχων που ποντάρει στη επιτυχία μας.

«Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας είχε πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη και ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας». Όσο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για άλλες χώρες της Ένωσης, που κι αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα, εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, τόσο πιο επείγον και άμεσο γίνεται η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να βγει από το «κάδρο» της ευρωπαϊκής κρίσης, να μην είναι πια υποψήφια Ιφιγένεια.

«Να παραμείνουμε ενωμένοι στα δύσκολα»

Κανείς όμως δεν βοηθά χώρες που τρώνε τις σάρκες τους, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πάνω από όλα χρειάζεται ενότητα και εμείς, είπε, πρέπει να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα. Ήδη, τα υπερβολικά προνόμια των βουλευτών κόβονται και οι προκλητικές συμπεριφορές ελέγχονται αυστηρά, ανέφερε καταχειροκροτούμενος από τα στελέχη της ΝΔ.

Ακολούθως έδωσε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη και ιδιαίτερα του προβλήματος της ασφάλειας.

«Ο Ξένιος Δίας αλλάζει την εικόνα των πόλεων»

«Πριν από δύο χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά, «κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες... σήμερα όμως, η επιχείρηση Ξένιος Δίας αλλάζει την εικόνα στο κέντρο των πόλεων... και ακόμα δεν αρχίσαμε».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο αίσθημα δικαίου που όπως είπε, σφυρηλατεί την ενότητα της κοινωνίας, καθώς επίσης στην ενότητα στα εθνικά θέματα. Σήμερα τόνισε, «θα έπρεπε να ήμασταν δύο φορές πιο ενωμένοι, από πριν. Δεν αντέχουμε να μας βρει αυτή η κρίση διχασμένους». «Σχέδιο υπάρχει. Αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό υπάρχει. Και στο εσωτερικό. Σταθερά βήματα γίνονται καθημερινά. Το μόνο που μένει, είναι να παραμείνουμε ενωμένοι ως χώρα και ως κοινωνία... γιατί το έσχατο όπλων όσων ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας είναι να προκαλέσουν το διχασμό και αυτή την πρόκληση δεν θα την ανεχθούμε», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός.

Σε μας, είπε απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, έχει εμπιστευτεί ο λαός την τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από το χάος. Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης, θα προχωρήσουμε σε θεσμικές αλλαγές. Το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε - και δεν θα το κάνουμε - ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. Γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα μας, γι αυτό πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο Γραμματέα του και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας [Βλέπε άρθρο] .

«Όχι» ΔΗΜΑΡ σε περαιτέρω περικοπές χαμηλών συντάξεων

Εως το τέλος της άλλης εβδομάδας εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για το πακέτο μέτρων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις χαμηλές συντάξεις. Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, θα πρέπει να εξεταστούν και θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. «Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Αξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας ο Αντ. Σαμαράς

Αξιο εκπρόσωπο του λόμπι της χρεοκοπίας χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για εκβιαστική συσχέτιση της παραμονής στο ευρώ με την εφαρμογή του μνημονίου.

«Ο κ. Σαμαράς βαφτίζει "ενότητα της κοινωνίας και του έθνους" την αποδοχή των νέων μέτρων δεκάδων δισ., που θα ισοπεδώσουν την οικονομία και την κοινωνία. Η εκβιαστική συσχέτιση, όμως, της παραμονής της χώρας στο ευρώ με την εφαρμογή του μνημονίου δεν πείθει πλέον κανέναν, όταν η ίδια η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτή που ενισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμονδούρου, που καταλήγει: «Ως άξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος μέσα σε μια δημοκρατική χώρα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνησή του».

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές

«Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελληνων Χρήστος Ζώης και ανέτρεξε σε δηλώσεις των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου το 2010.

«Το 2010 ο Γ. Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι», παρατήρησε ο κ. Ζώης για να συνεχίσει: «Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής της κυβέρνησης των προθύμων εταίρων επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με την δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια».

«Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές», κατέληξε.

Χρυσή Αυγή: Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται περισσότερο πόνο

«Με το μαστίγιο ανά χείρας εθεάθη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ και υποσχέθηκε περισσότερο πόνο στον ελληνικό λαό. Προφανώς ο πόνος των άλλων προκαλεί ηδονή στους υπηρέτες της τρόικα, που εδώ και 2,5 χρόνια εφαρμόζουν την πιο σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των Ελλήνων», σχολίασε για τις σημερινές δηλώσεις Σαμαρά η Χρυσή Αυγή.

ΚΚΕ: Καταδίκη στην απόλυτη χρεοκοπία

«Ο Πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα, ώστε να χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεοκοπία;» αναφέρει σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ .

«Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας» καταλήγει.

Συνάντηση Στουρνάρα - Σόιμπλε στο Βερολίνο την Τρίτη

Συνομιλίες με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο θα έχει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα δύο ημέρες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com