Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεγάλες μειώσεις στις τιμές των κυλικείων

«Ανάσα» στα οικογενειακά εισοδήματα και σήμα στην αγορά στέλνει η κυβέρνηση προχωρώντας σε μειώσεις πάνω από 15% στις ανώτατες τιμές πώλησης του εμφιαλωμένου νερού και των μικρών γευμάτων στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των νοσοκομείων, των αεροδρομίων, πλοίων καθώς και άλλων δημόσιων χώρων.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του «πλαφόν» στις τιμές που ισχύουν για τα εμφιαλωμένα νερά, τα τοστ, τα σάντουιτς, τις τυρόπιτες, τα κουλούρια και τους καφέδες. Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα ίσως και αύριο. Εν τω μεταξύ, διαπιστώθηκε ύστερα από τιμοληψίες πως στην αγορά, μεγάλες αλυσίδες έχουν διαμορφώσει τις τιμές τους σε επίπεδα, τα οποία είναι χαμηλότερα από αυτά που ορίζει η αγορανομική διάταξη για τις ολιγοπωλιακές και γενικά τις κλειστές αγορές.

Διάταξη
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να εκδώσει νέα αγορανομική διάταξη με την οποία θα ορίζονται νέες μειωμένες τιμές στα εμφιαλωμένα νερά τα οποία σήμερα πωλούνται με 0,50 ευρώ τα 500 ml (μισού λίτρου), στις τυρόπιτες και σπανακόπιτες που διατίθενται με «πλαφόν» 1,30 ευρώ και στα κουλούρια με τιμή 0,50 ευρώ. Γεύματα τα οποία πωλούνται από τα κυλικεία των σχολείων.

Μειώσεις τιμών, όμως, αναμένονται και στα ροφήματα και γεύματα που πωλούνται επίσης με ανώτατες τιμές στα κυλικεία νοσοκομεία, πλοίων, αεροδρομίων και άλλων ολιγοπωλιακών αγορών. Εκεί για τους καφέδες έχουν καθοριστεί τιμές 1,6 ευρώ, πλην του εσπρέσο ο οποίος πωλείται προς 1,70 ευρώ. Και σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ακόμη και στα εμφιαλωμένα νερά. Οι τιμές δεν αποκλείεται να επανακαθοριστούν και για τους καφέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com