Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ικανοποιημένοι οι βιομήχανοι της Β. Ελλάδας από τον Αναπτυξιακό

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) από το νέο επενδυτικό νόμο. Σε επιστολή της προς την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «το σχετικό σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ουσιαστικές ρυθμίσεις που συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση».



Προσθέτει δε ότι "το περιεχόμενό του συνιστά -για πρώτη φορά- σαφή πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης, η οποία αποτελεί βασικό ζητούμενο τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια".

Για τον ΣΒΒΕ, η κυριότερη πρόκληση που πρέπει να εκπληρωθεί από εδώ και πέρα είναι η αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου, ενώ η παρούσα κακή οικονομική συγκυρία κάνει το διακύβευμα της ανάπτυξης της χώρας μέσω του νόμου ακόμη μεγαλύτερο.

«Από το παρελθόν έχουμε διδαχθεί ότι δεν αρκεί από μόνος του ένας καλός αναπτυξιακός – επενδυτικός νόμος για να επιτευχθεί η ανάπτυξη», σχολιάζει η διοίκηση του ΣΒΒΕ.

Προσθέτει, παράλληλα, κάποιες παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας στην υπουργό ότι:

«η ορθή πολιτική σας απόφαση μπορεί και πρέπει να ενδυναμωθεί περαιτέρω:

α) θεσπίζοντας στα κριτήρια αξιολόγησης αυξημένους συντελεστές που θα ευνοούν τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, και

β) τροποποιώντας το σχετικό άρθρο που αφορά στην κατανομή των κονδυλίων, κατευθύνοντας το 80% των ενισχύσεων στην περιφέρεια».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης (ΕΜΑ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο ΣΒΒΕ επισημαίνει ότι «η ίδρυσή της συνιστά τολμηρή απόφαση αποκέντρωσης ιδιαίτερα θετική για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας» και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή θα οργανωθεί και θα στελεχωθεί ταχύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com