Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω ψεκασμού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στους οικισμούς Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού και στο Δήμο Μηχανιώνας, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια του ψεκασμού και για μια ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους.


Από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως οι ψεκασμοί θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 10 το βράδυ και ως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα. Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

Τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας είναι:

• Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.

• Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός

• Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.

• Απομακρύνετε ή κλείστε στο σπίτι ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.

Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή να τηλεφωνήσετε στο 210-5212054 και 210-5212000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com