Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Αντ. Σαμαράς: Πολιτική η αναμέτρηση του Νοεμβρίου

Χαρακτήρα πολιτικής μάχης προσδίδει και επισήμως ο Αντώνης Σαμαράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές. H ομιλία του στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας είχε έντονο «αντιμνημονιακό» χαρακτήρα, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική που επιβάλλει θα είναι δύσκολο η Ελλάδα να βγει στις αγορές ακόμη και ύστερα από τέσσερα χρόνια.




"Σε κανονικές περιόδους και σε ομαλές συνθήκες το καθαρό αυτοδιοικητικό στοιχείο είναι φυσικό να κυριαρχεί του πολιτικού. Αλλά σε έκρυθμες συνθήκες κρίσης, το πολιτικό στοιχείο είναι φυσικό να ενισχύεται" ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος. "Δεν υπάρχουν πια μικρά και καθημερινά, άσχετα με την Πολιτική. Όλα τα διατρέχει η κρίση", πρόσθεσε.

Υποστήριξε, πάντως, ότι δεν θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε "δημοψήφισμα" κατά του Μνημονίου.

Όσον αφορά στο κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. και στα διδάγματα της περυσινής εκλογικής ήττας, ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι "τους μήνες που μεσολάβησαν τακτοποίησε τα του οίκου της, τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, έκανε την αυτοκριτική της όπως δεν την έκανε ως τώρα κανένα κόμμα στην Ελλάδα, μεγάλο ή μικρό, σφυρηλάτησε πλήρως την ενότητά της, πήρε θέση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, άνοιξε προοπτικές εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση".

Μήνυμα σε αντιρρησίες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τις επιλογές του, σημειώνοντας πως "εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων". Όπως είπε, όλοι οφείλουν να στοιχηθούν πίσω από τις αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας φαινόμενα εσωστρέφειας, "κατευθυνόμενης ή όχι" τις διαφοροποιήσεις.

"Είπα από την πρώτη στιγμή ότι στη νέα Νέα Δημοκρατία θα υπάρξει δημοκρατία όσο ποτέ, αλλά εσωστρέφεια ποτέ. Αυτή την εντολή έχω. Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο 'φυσιολογικό' να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά", πρόσθεσε.

Στην εκλογική μάχη επσιτρατεύονται και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περιοδείες και στις 12 περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com