Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Προσοχή» στους εκμεταλλευτές υπερχρεωμένων νοικοκυριών

«Προσοχή! Κυκλοφορούν εκμεταλλευτές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, που εντόπισε τέτοια περιστατικά στη Θεσσαλονίκη.




Όπως αναφέρει, έφθασαν στο ΚΕΠΚΑ καταγγελίες, ότι διάφοροι καλοντυμένοι κύριοι και κυρίες, πλησιάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε διάφορες υπηρεσίες και με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσουν, για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, εισπράττουν 400 – 800 ευρώ, χωρίς απόδειξη, ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν συλλογικό φορέα.

"Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το νόμο 3869/2010, ο ρόλος του μεσολαβητή, για τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, έχει ανατεθεί, στους παρακάτω φορείς", τονίζει το ΚΕΠΚΑ:

♦ Συνήγορο Καταναλωτή, τηλ. 2106460862, 2106460814.

♦ Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, στις κατά τόπους νομαρχίες.

♦ Ενώσεις Καταναλωτών που είναι εγγεγραμμένες, στο Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του υπουργείου Οικονομίας.

♦ Μεσολαβητή Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών τηλ.2103376700 .

Το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να μη δίνουν σε κανέναν ούτε ένα ευρώ, χωρίς νόμιμα παραστατικά (απόδειξη κλπ).

Για να ενημερωθούν ποιοι φορείς είναι αρμόδιοι για τη μεσολάβηση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ας κάνουν ένα τηλεφώνημα, στο 1520.

"Ζητάμε από τους καταναλωτές, εάν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους, να μας το καταγγείλουν γραπτά, για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, μέσω της δικαιοσύνης", τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com