Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Palmos: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με δέκα μονάδες διαφορά της ΝΔ

Μεγάλη διαφορά που φτάνει τις 10 μονάδες, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% έναντι 17,4% που λαμβάνει η ΝΔ.




Στην τρίτη θέση με 14,4% όσοι απαντούν αυθόρμητα ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,6%, ΚΚΕ με 5,4%, Ποτάμι με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,5%, ΑΝΕΛ με 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι και Δράση με 1,2% έκαστος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 33%. Το 27% των ερωτηθέντων απαντούν αυθόρμητα ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες θεωρούν ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Στη σχετική ερώτηση το 50% απαντά «ναι» και το 23% «μάλλον ναι» (στο σύνολο 73%), ενώ «όχι» απαντά το 10% και «μάλλον όχι» επίσης το 10% (σύνολο 20%).
Σε σχέση με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 44% ότι πρέπει να εκλεγεί από νέα Βουλή αφού πρώτα προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. Την ίδια ώρα, το 42% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από τη σημερινή Βουλή, χωρίς να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com