Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ζιν: «Βγείτε από το ευρώ για να γλιτώσετε το χάος, με αντάλλαγμα το κούρεμα του χρέους»

«Φύγετε, έστω και προσωρινά από το ευρώ». Αυτή είναι η προτροπή προς την Ελλάδα του γνωστού οικονομολόγου και προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν. Ο Ζιν επανέρχεται στο σενάριο του grexit τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με αντάλλαγμα ένα «κούρεμα» του χρέους.




«Μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος. Πιστεύω ότι η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση του νομίσματος και του εξωτερικού χρέους θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος. Ο μέσος Έλληνας πολίτης θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι Έλληνες θα αγοράζουν και πάλι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κλείνοντας μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα ήταν καθαρός εισαγωγέας των εν λόγω προϊόντων. Θα μπορούν να υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα» τονίζει ο κ. Ζιν.

Ο ίδιος επιμένει σταθερά εδώ και χρόνια να αξιώνει την έξοδο από την Ευρωζώνη των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών μελών, πράγμα που φαίνεται και στο νέο του βιβλίο με τίτλο: «Η παγίδα του ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com