Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η Yahoo απέκτησε το Tumblr

Την προσπάθεια της να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο της παγκόσμιας αγοράς του διαδικτύου συνεχίζει η Yahoo!, η οποία την περασμένη εβδομάδα προχώρησε μία ακόμη εξαγορά.




Αυτή τη φορά, η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε να δώσει 1,1 δισ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το Tumblr, το οποίο είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες του ίντερνετ.

Οι χρήστες του Tumblr μπορούν να δημοσιεύσουν τα δικά τους μικρά «άρθρα» ή φωτογραφίες ή video με το site να ακολουθεί περισσότερο μία λογική αντίστοιχη με τα blogs παρά με εκείνη του Facebook.

300 εκατ. χρήστες
Γι' αυτό και αποκαλείται υπηρεσία micro-blogging. Κάθε μήνα, το επισκέπτονται περίπου 300 εκατ. μοναδικοί χρήστες, ενώ τα μέλη αυξάνονται κατά 120.000 ημερησίως! Κάθε δευτερόλεπτο γίνονται 900 δημοσιεύσεις, ενώ οι επισκέπτες περνούν 24 δισ. λεπτά κάθε μήνα στις σελίδες του Tumblr. 0Επιπλέον, το κοινό του Tumblr είναι αρκετά νεανικό, κάτι που ήταν και το ζητούμενο για τη Yahoo!, η οποία έχει αποκτήσει και το Flickr, μία αρκετά δημοφιλή υπηρεσία δημοσίευσης και οργάνωσης φωτογραφιών. Στόχος της Yahoo! είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο από διαδικτυακές υπηρεσίες με μεγάλη επισκεψιμότητα που θα τη βοηθήσουν να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com