Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πράσινο φως από τρόικα για 50.000 θέσεις εργασίας στους δήμους

Η "μεταφορά" - μέσω της ενεργοποίησης της "ρήτρας ευελιξίας" - τουλάχιστον του 10% των αναπορρόφητων πόρων από το υπ. Ανάπτυξης στο υπ. Εργασίας τίθεται στο τραπέζι διϋπουργικής σύσκεψης που συγκαλεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με βασικό ζητούμενο "να βρεθούν τα κονδύλια" για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους ανέργων οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, μακροχρόνια ανέργων κ.α. παρά τις όποιες "ενστάσεις" στελεχών της Ε.Ε ή άλλων κύκλων.





Η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, οι γ.γ. των 3 υπουργείων, ο γ.γ. δημοσίων επενδύσεων Γ. Γιαννούσης, η γ.γ διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Α. Δαλλαπόρτα και ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, θα γίνει με κυβερνητική απόφαση. Και με δεδομένη την πολιτική βούληση της τρικομματικής να εφαρμοστεί - έστω και πιο περιορισμένα, έως 100.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις - το σχετικό πρόγραμμα το οποίο έχει ψηφιστεί, ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ (την οποία στήριξαν η ΔΗΜΑΡ και, εκ των υστέρων, και η Ν.Δ). Την εφαρμογή του προγράμματος απασχόλησης στους δήμους ως "ύστατο εργοδότη" έχει συμπεριλάβει και η τρόϊκα στο τελευταίο επικαιροποιημένο Μνημόνιο θεωρώντας, με βάση τα οικονομικά στοιχεία, ότι μπορούν να βρεθούν περί τα 190 εκατ ευρώ για να απασχοληθούν, σε πρώτο στάδιο, περίπου 50.000 άνεργοι. Μέσω του ΕΣΠΑ το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει, πάντως, να εξασφαλίσει άλλα 150 εκατ ευρώ για τη διασφάλιση της λειτουργίας των βεφονηπιακών σταθμών.

"Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο...το πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπ. Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι και σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας απορρίπτοντας τις αιχμές που διατυπώνονται, σε διάφορα επίπεδα στο εσωτερικό και στην Ε.Ε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν υποστηρίζει...ενθέρμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com