Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στο κατηγορητήριο και το αδίκημα της απιστίας

Αντιμέτωπος, εκτός των άλλων, και με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απειλείται να βρεθεί ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τις ευθύνες του οποίου διερευνά η Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.




Στόχος της πλειοψηφίας της Επιτροπής, είναι να τεκμηριωθεί «δόλος» στις κινήσεις του τέως τσάρου, ώστε να του κλείσουν μια θέση σε Ειδικό Δικαστήριο. Οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν χθες σχετική πρόταση που συνέταξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χ. Μαρκογιαννάκης μετά τα επιβαρυντικά στοιχεία από τα οποία προέκυψε ότι οι γαλλικές Αρχές είχαν αποστείλει επισήμως στην Ελλάδα το επίμαχο ψηφιακό υλικό αποκλειστικά, όπως υπογράμμιζαν, «για φορολογική χρήση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ζωηρά, καθώς θεωρεί ότι δικαιώνεται η αρχική του πρόταση στην οποία είχε προτείνει εξαρχής τα ίδια αδικήματα, προσθέτοντας και την υπεξαγωγή εγγράφου, η οποία όμως αφορούσε ευθέως και τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι όταν ήρθε το θέμα στη Βουλή «οι κυβερνητικοί εταίροι καταψήφισαν επιδεικτικά την πρότασή μας» και καταγγέλλει «απόπειρα προστασίας» του κ. Βενιζέλου. Εν τω μεταξύ χθες, καταθέτοντας ο Φ. Σαχινίδης, αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με τη λίστα, σημειώνοντας ότι ούτε την περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός ενημερώθηκε από τον προϊστάμενό του, αλλά ούτε και επί υπουργίας του πληροφορήθηκε σχετικά από τον προκάτοχό του. Παραδέχθηκε πάντως, πως αν κάποιος είχε την υπηρεσιακή υποχρέωση να τον ενημερώσει, ήταν ο τέως Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com