Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στην παγίδα των τεκμηρίων εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι

Τα τεκμήρια διαβίωσης απειλούν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους,





Με την εκκαθάριση των δηλώσεων είναι πιθανό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν όχι με βάση τα πραγματικά εισοδήματά τους αλλά για μεγαλύτερα εισοδήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης.

Στην παγίδα των τεκμηρίων κινδυνεύουν να πιαστούν κυρίως χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρό ή μεσαίου κυβισμού. Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ.

Όμως και οι φορολογούμενοι που έχουν το δικαίωμα ή τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, όπως οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας για να το πετύχουν αυτό θα χρειαστεί να εμπλακούν σε μια απίστευτα χρονοβόρο γραφειοκρατική διαδικασία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία μετά την εκκαθάριση των δηλώσεών τους και την παραλαβή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους και να υποβάλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους, ώστε οι έφοροι να διαγράψουν τα τεκμήρια, να προχωρήσουν στην εκ νέου εκκαθάριση των δηλώσεών τους και να μηδενίσουν τους φόρους που αναγράφουν τα αρχικά εκκαθαριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com