Ως «μια ιδέα που αξίζει να συζητηθεί μαζί με άλλες» χαρακτήρισε το σχέδιο επαναγοράς κρατικών ομολόγων ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που σε δηλώσεις του από το Νταβός τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του υπάρχοντος μηχανισμού στήριξης, EFSF.
Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του διεθνούς πρακτορείου Reuters, επανέλαβε την πρόβλεψη για ύφεση 3% στην Ελλάδα φέτος και για επιστροφή σε θετικό πρόσημο από το 2012.
"Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά", σημείωσε.
Ακολουθώντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εκτίμησε πως ενδεχομένως προς το τέλος του 2011 η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας.
Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις της στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.
Γ. Πεταλωτής: Δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση για επαναγορά χρέους
Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μια δημόσια συζήτηση στην οποία η Ελλάδα δεν συμμετέχει αυτή τη στιγμή δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής με αφορμή την αναφορά του υπουργού Οικονομικών στο Νταβός.
"Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει η ιδέα για τη συζήτηση της επαναγοράς (σ.σ. ελληνικού χρέους)", ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής για να προσθέσει πως "είναι μια δημόσια συζήτηση στην οποία εμείς δεν συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή".
Ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση η Ελλάδα συζητά μόνο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια ξεκάθαρη αλλαγή στην εικόνα της Ελλάδας σε σύγκριση με πέρυσι. "Αρκεί να αντιληφθεί κανείς τι αντιμετώπιση είχε η χώρα στην αντίστοιχη συνάντηση πέρυσι", τόνισε.
Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου