Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Δηλώσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου, και τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις Έλληνες αξιωματικοί:


«Η θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού στα Ίμια, πριν από 15 χρόνια, αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας της Ελλάδος στη σύγχρονη εποχή» δήλωσε ο Μαργαρίτης Τζίμας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας,

»Το επεισόδιο των Ιμίων που αποτέλεσε την έκφραση των τουρκικών ισχυρισμών περί "γκρίζων ζωνών", οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες των Τούρκων με τις οποίες αμφισβητούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα».

»Η Ελλάδα απορρίπτει αυτήν την προκλητική πολιτική των Τούρκων και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί συμβιβασμούς» συνέχισε.

Δήλωση του Γ.Καρατζαφέρη

«Νομίζω ότι αξίζει τιμή και δόξα στους γονείς που έβγαλαν τέτοια παλικάρια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς: τον αντιπλοιάρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψό.

»Θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται είναι η Ελλάδα ως κυρίαρχη χώρα που γνωρίζει και αναγνωρίζει αρχές και αξίες να πάει στα Ίμια και να στήσει ένα μνημείο για τους τρεις ήρωες. Αλλά δυστυχώς εκείνοι οι οποίοι κυβέρνησαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν θα υιοθετήσω τη φράση που ακούστηκε στην αίθουσα αυθορμήτως "προδότες", αυτό θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος».

»Παρέδωσαν ελληνικό έδαφος. Είναι η πρώτη φορά μετά από αγώνες σκληρούς που η Ελλάδα χάνει ελληνικό έδαφος και αυτό έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Κώστα Σημίτη. Σήμερα τα ερωτήματα, 15 χρόνια μετά, είναι αμείλικτα».

«Ακούστηκε και το ερώτημα, τι πιστεύουν οι γονείς. Και πετάχτηκε η μάνα και είπε "το έριξαν το ελικόπτερο". Θα πω μόνο τούτο: το πόρισμα, αυτοί οι οποίοι συνέταξαν το πόρισμα αμέσως μετά πήγαν στις καλύτερες και ακριβές θέσεις στο ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματα του».

»Όμως, έτσι κι αλλιώς από αυτή την περιπέτεια βγήκαμε ηττημένοι. Αίμα ελληνικό χύθηκε, όχι τούρκικο. Και λένε οι αξιωματικοί, οι έμπειροι αξιωματικοί, ότι τέτοια ευκαιρία ο ελληνικός στόλος απέναντι στο στόλο της Τουρκίας δεν θα ξαναβρεί για πολλά χρόνια.

Πράγματι, η ολιγωρία ήταν εξαιρετική. Πράγματι οι Τούρκοι αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά καλύτεροι παίκτες στο διπλωματικό σκάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com