Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το Μνημόνιο 4 και το λουτρό αίματος στη Λιβύη κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Τσεκούρι Νο 4» σε μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη. Τι στόχους βάζει ως το επόμενο τρίμηνο το μνημόνιο. Ανεργία άνω του 17% φέτος, μειώσεις αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πώληση ΔΕΚΟ, κλείσιμο φορέων και δραστικές περικοπές σε παροχές υγείας φέρνει το Δ΄ (Επικαιροποιημένο) Μνημόνιο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σε λουτρό αίματος» η Λιβύη από τον Καντάφι. Δέκα χιλιάδες οι νεκροί και πενήντα χιλιάδες οι τραυματίες. Οι εξεγερμένοι έχουν ήδη καταλάβει τη μισή χώρα, ενώ με εντολή του δικτάτορα καταστρέφονται επιχειρήσεις ακόμα και διυλιστήρια, με την τιμή του πετρελαίου να καλπάζει.

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Το κράτος πήγε να αρπάξει» εκβιαστικά την ισχυρότερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας. Συντριπτικό ράπισμα προς τους κυβερνητικούς εγκεφάλους που συνέλαβαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν -με όχημα την Εθνική- την επιχείρηση αρπαγής της ισχυρότερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ψάχνουν στην Αθήνα το θησαυρό του Καντάφι». Στο μικροσκόπιο η Αθήνα για να βρεθούν τα κρυμμένα πλούτη του Καντάφι. Ο Γ. Παπανδρέου πριν από μερικούς μήνες ετοιμαζόταν να του πουλήσει εθνική περιουσία…

ΕΘΝΟΣ: «Δεκάλογος» για 25 δισ. στο “Μνημόνιο 4”. Σειρά μέτρων στο τετραετές μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προσαρμογής ώστε το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ έως το 2015. Ραντεβού Παπακωνσταντίνου με υπουργούς για τους βασικούς άξονες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Παΐσιος: Μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί αυτοί που μας κυβερνούν». Ζητούσε την προσοχή των πάντων ο τεράστιος αυτός Γέροντας της Ορθοδοξίας γι’ αυτούς που μας κυβερνούν. Αλλά έδιδε και την ελπίδα, λέγοντας: Μη φοβείσθε, ο Θεός, δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, θα γίνουν όμως πράγματα και θαύματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Η Μέρκελ “κουρέλιασε” κυριολεκτικά τον Γιώργο». Όχι μόνο δεν είπε το «ναι» για την επιμήκυνση του χρέους η Γερμανίδα καγκελάριος, αλλά ζήτησε και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί ψήφισμα που θα απαγορεύει στο Ταμείο Σταθερότητας να αγορά ζει κρατικά ομόλογα ή να δανείζει κυβερνήσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο μαχαίρι στο Δημόσιο» σε επιδόματα και βασικούς μισθούς. Διπλή μείωση στις αποδοχές μέσω ενιαίου μισθολογίου και διεύρυνσης των κλιμακίων ωρίμανσης.

ΕΣΤΙΑ: «Καταντήσαμε ευρώ-επαίτες», ζητούμε διαρκώς περαιτέρω δανεισμό. Θλίβεται κάθε Έλληνας με το κατάντημα στο οποίο έφθασε η χώρα του. Μια χώρα που θα μπορούσε να σφύζει σε ανάπτυξη και δημιουργία πλούτου, κατά ντησε να περιφέρει το δίσκο της επαιτείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΑΥΓΗ: «Θηλιά» 50+27 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Μέσα σε μία εβδομάδα η κυβέρνηση διπλασίασε, από 14 σε 27 δισ. ευρώ το ύψος των αδιευκρίνιστων περικοπών μέχρι το 2015. Η Κομισιόν διαψεύδει Παπακωνσταντίνου και «καρφώνει» τη δέσμευση της αθήνας για έσοδα 50 δισ. ευρώ από εκποίηση της ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον μέτρα 1,7 δισ. ευρώ το 2011, για να καλυφθούν οι «αστοχίες» εφαρμογής του προγράμματος.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αποτύχαμε» αλλά φταίει ο Χατζηπετρής. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ομολόγησε, χθες, την αποτυχία του Μνημονίου, την οποία δεν απέδωσε στη λανθασμένη συνταγή κυβέρνησης και τρόικας, αλλά στη διεθνή συγκυρία! Προανήγγειλε δε, ότι ο λογαριασμός της επόμενης πενταετίας, που θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, θα υπερβαίνει το αστρονομικό ποσό των 25 δισ. ευρώ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ κατά το 2011». Κίτρινες κάρτες από την Ε.Ε. στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις. Πρόσθετα μέτρα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2011 και άλλα 23 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον για την περίοδο 2012 - 2015 θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι τον Μάρτιο η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Η Κομισιόν “άδειασε” τον τσάρο για τα 50 δισ.». Κίνηση αναδίπλωσης έκανε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο απέτυχε. Η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα συνολικού ύψους 21 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 όταν ο μηχανισμός στήριξης είναι μέχρι το Μάιο του 2013.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πρόσθετα μέτρα» για να ικανοποιήσουμε την τρόικα. Διατηρεί το στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ για το 2011 το υπουργείο Οικονομικών, στο τρίτο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Γίνεται, όμως, αναφορά για πιθανούς κινδύνους, που μπορεί να αντιμετωπιστούν στην πορεία ως προς την επίτευξη του στόχου και οι οποίοι εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 0,75% του ΑΕΠ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απεργιακή λαοθάλασσα» όλη η χώρα με το ΠΑΜΕ. Χιλιάδες και χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, μετανάστες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων συμμετείχαν, μαχητικά, αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ: «Επιμήκυνση της… λιτότητας». Παράταση της λιτότητας μέχρι -τουλάχιστον- το 2015σηματοδοτεί το Μνημόνιο Νο 4, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13: «Αποκαθήλωση…» της κυβερνητικής πολιτικής. Αποκαθηλώνουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου από το Βερολίνο και Ελσίνκι υπεραμύνεται των επιλογών του. Δεν είναι μονόδρομος το ΔΝΤ», λέει η Βάσω Παπανδρέου. Με «κομμένα τα φτερά» στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

City Press: «Μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα». Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ ως το 2015 και μέτρα συνολικού ύψους 27,5 δισ. ευρώ ως το 2014 περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις ούτε αυξήσεις σε φόρους.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Κάνουν ουρές για να φύγουν έξω - Αγωνία για μια θέση εργασίας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Νέες περικοπές στους μισθούς του δημοσίου». Ψαλίδι έως και 25%, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο.

Οικονομικός Τύπος
ΕΞΠΡΕΣ: «Αυστηρή προσαρμογή 14. δισ. έως και το 2015». Με στόχο να μην υπάρξει απόκλιση στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του Ακαθάριστους Εγχώριου Προϊόντος εφέτος, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία «δικλείδας ασφαλείας» ύψους 1,7 δισ. (0,75% του ΑΕΠ) με τη δρομολόγηση πρόσθετων μέτρων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Απειλή πετρελαϊκού κραχ». Φόβοι πληθωριστικής έκρηξης στην Ελλάδα. Εφιαλτικές προβλέψεις για παγκόσμιο πετρελαϊκό κραχ διατυπώνουν διεθνείς αναλυτές, κάνοντας λόγο για τιμές που θα ξεπεράσουν τα 220 δολ. (Nomura), εάν εξαπλωθούν οι αναταραχές και κλείσουν περισσότερο οι στρόφιγγες σε Λιβύη και Αλγερία.

ΚΕΡΔΟΣ: «Από το φλερτ στα πυρά». Αντιπαράθεση Alpha Bank - Εθνικής μέσω αναλύσεων και non paper. Σε ανταλλαγή πυρών εξελίχθηκε χθες το φλερτ Εθνικής - Alpha Bank. To «όχι» στην πρόταση συγχώνευσης εξήγησε χθες η Alpha Bank, θίγοντας ένα ένα τα μειονεκτήματα του ενδεχόμενου deal (συμμετοχή Δημοσίου, εκλογή διοίκησης κ.α.) για να απαντήσει αμέσως μετά η Εθνική, κύκλοι της οποίας ανέφεραν ότι στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν ένα μήνα πριν, η Alpha γνώριζε όλα αυτά για τα οποία σήμερα απορρίπτει την πρόταση.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σχεδιασμό νέας σκληρής πολιτικής ζητεί η Κομισιόν». Αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ κατά του χρέους. Αναθεώρηση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, επιβολή νέων μέτρων ύψους 24 δισ. ευρώ στην περίοδο 2011 - 2015, αλλά και αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, φέρνει η Τρίτη επικαιροποίηση του «μνημονίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com