Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: “Παραιτείται όποιος δεν μπορεί να στηρίξει τις κυβερνητικές αποφάσεις”

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης ο υπουργός υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, επισημαίνοντας ότι “η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι στον χαρακτήρα του”.


“Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετώ και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας”, επεσήμανε ο υπουργός ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Χαρακτήρισε “πραγματικά ακατανόητη την άρνηση της Ν.Δ. να προσέλθει στον διάλογο για συναίνεση” και υποστήριξε ότι η στάση της μόνο καθυστερήσεις στη λύση και προβλήματα φέρνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο, δήλωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, που οδηγούν, όμως, στην περιθωριοποίηση της χώρας και στην ανέχεια για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Εκτιμά ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου δε θα υπάρξει συμφωνία και σημειώνει πως δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ανώδυνα νέες καθυστερήσεις και αναβολές στην ευρωζώνη.

Υπογράμμισε ότι “η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει αποφασιστεί πολιτικά σε υψηλό επίπεδο και άρα θεωρείται δεδομένη ως μέρος της συνολικής λύσης που θα αποτυπωθεί μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού μηχανισμού”.

Δήλωσε ότι δεν φοβάται να υπογράψει αποκρατικοποιήσεις, καθώς “υπογράφει όποιος ξέρει ότι έχει κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Υπογράφει όποιος γνωρίζει ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνο αυτό, έχοντας επιτύχει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία για το Δημόσιο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com