Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χαμηλοί τόνοι από την κυβέρνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γύρω από την απροθυμία της Γερμανίας να αποκαλύψει τις προθέσεις της για την Ελλάδα, αλλά και τις εκτιμήσεις ευρωπαϊκών κύκλων ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης συνολικής λύσης για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη συναντούν εμπόδια.




"Θα ήταν τελείως κατώτερο των περιστάσεων αν περιμέναμε να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι χώρες με τις οποίες γίνονται οι μεγάλες διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Παράλληλα, μίλησε για "απέραντο γαϊτανάκι καταστροφολογίας" και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων. "Δεν πτωχεύουμε, είναι ξεκάθαρο. Ο κίνδυνος αυτός ήταν έντονος πριν ένα χρόνο, με αυτά που κάνουμε ξεπερνάμε τον κίνδυνο. Πρέπει να σταματήσουμε να καταστροφολογούμε", είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι τα σενάρια πρόωρων εκλογών διακινεί η Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "φέρει κυρίως την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, [αλλά] αρνείται πεισματικά να γίνει μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και να προσέλθει με ρεαλιστικές προτάσεις στο τραπέζι του διαλόγου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com