Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απελευθερωτικό αγώνα κατά του Μνημονίου κήρυξε ο Μίκης

Μην φοβάστε. Με αυτό το σύνθημα ο Μίκης Θεοδωράκης για μιάμιση ώρα μίλησε σε φίλους της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών "Σπίθα" στη Θεσσαλονίκη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημά τους. Το Βελλίδειο ήταν κατάμεστο, με εκατοντάδες νέους να δίνουν δυναμικό παρών.


Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τους κάλεσε να κηρύξουν όλοι μαζί έναν "απελευθερωτικό αγώνα" ενάντια στο Μνημόνιο, ενώ τόνισε πως αν γινόταν σύντομα εκλογές, τα μέλη της "Σπίθας" θα έριχναν λευκό. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η "Σπίθα" δεν πρόκειται να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι "υπεύθυνοι για την παγκόσμια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι παράγοντες του αμερικανοεβραϊκού λόμπι".
Αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία της Διακήρυξης της κίνησης, που ίδρυσε ο ίδιος την 1η Δεκεμβρίου του 2010, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι "ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα" και κάλεσε τους συγκεντρωθέντες να "αντισταθούν" και να επιδείξουν "ανυπακοή".
"Αν γίνουν σύντομα εκλογές εμείς θα ρίξουμε λευκό", τόνισε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι κινήσεις «Σπίθα» εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε εκλογές.
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το πρόσχημα της εξόφλησης του χρέους «εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα». Τόνισε χαρακτηριστικά πως η τρόικα εκτιμά τον Παρθενώνα 100 δις ευρώ και ζητά να δώσουμε νησιά, κτίρια και να ξεπουλήσουμε την κρατική περιουσία.
Παράλληλα, τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 1945 και έπειτα ήταν προδότες, αφού κανείς δεν διεκδίκησε αποζημιώσεις από τα ναζιστικά στρατεύματα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμπεριλάβει το χρέος της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της και να ζητήσει ότι δικαιούται.
Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, χιλιάδες οργανώσεις «Σπίθα».
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης τα τα μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής, Κώστας Ζουράρις, καθηγητής πανεπιστημίου - πολιτειολόγος, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com