Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Βιτρίνα» της Ελλάδας θέλει το Ελληνικό η κυβέρνηση

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια ανάπλασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Invest in Greece.


Ο υπουργός αρνήθηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ εκείνου και της υπουργού περιβάλλοντος για την αξιοποίηση του χώρου. Τόνισε ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά σε όλη την κυβέρνηση και όχι μόνο σε ένα υπουργείο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού, αλλά αντιθέτως υπάρχει "απόλυτη συναντίληψη" και η Τίνα Μπιρμπίλη συμμετέχει θετικά στην προσπάθεια.

Ο Χ. Παμπούκης υποστήριξε ότι η υλοποίηση των σχεδίων θα οδηγήσει στη δημιουργία 35.000 μονίμων θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει την πύλη για προσέλκυση και άλλων επενδύσεων στη χώρα. Δήλωσε ότι αυτή τη φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ευόδωση των σχεδίων και μίλησε για τη γραμμή της κυβέρνησης, από την οποία -όπως είπε- δεν θα υποχωρήσει.

Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία πάρκου, περίπου στο μέγεθος του Σέντραλ Παρκ, με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες. Στόχος είναι η δημιουργία υποδομών στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου που θα σηματοδοτήσουν το νέο πρόσωπο της χώρας. Ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και την κατασκευή ενός κτιρίου - συμβόλου της πόλης της Αθήνας.

Η κυβέρνηση φέρεται να θέτει ως προϋπόθεση προς τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Δημόσιο θα συμμετέχει στην εκμετάλλευση αλλά όχι στη χρηματοδότηση του σχεδίου. Ορισμένα από τα υπάρχοντα Ολυμπιακά Ακίνητα θα ενταχθούν στην ανάπλαση και θα διατηρηθούν.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης της εταιρείας "Ελληνικό Α.Ε.", στην οποία θα περάσει η ιδιοκτησία της έκτασης, μέσα στους επόμενους 6-7 μήνες.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα γίνει διαγωνισμός ή διακρατική συμφωνία. Ο Χ. Παμπούκης δήλωσε, πάντως, ότι το ενδιαφέρον του Κατάρ είναι υπαρκτό και σοβαρό και εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο εμιράτο.

Κυβερνητικές πηγές άφησαν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τον τρόπο αξιοποίησης του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com