Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δεν θα απεργήσουν οι βενζινοπώλες

Την απόφασή της να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.



"Η ανάρτηση του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου", σημείωσε η Ομοσπονδία. Οι βενζινοπώλες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις αποστάσεις ασφαλείας των βενζινάδικων από χώρους συνάθροισης κοινού, ζητούν τροποποίση του νομοσχεδίου στη βάση των προτάσεών της ομοσπονδίας. Η μείωση των αποστάσεων ασφαλείας ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση πρατηρίων σε σούπερ μάρκετ.

Αντίθετος με την προοπτική απεργίας του κλάδου, τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία, είχε δηλώσει νωρίτερα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου. Σημείωσε ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με το αρμόδιο υπουργείο, τον οποίο έχει διαβεβαιώσει ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα το φθινόπωρο και μετά θα προχωρήσει στη νομοθέτηση.

"Αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα συνεδριάσει το δ.σ. της Ομοσπονδίας και τότε θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει νόημα. Τα πρατήρια δεν έχουν καύσιμα. Θα κάνουμε απεργία στην απεργία; Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα μπούμε στη διαδικασία της απεργίας τις επόμενες μέρες", δήλωσε ο κ. Ασμάτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com