Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και έχει «στεγνώσει» την αγορά, οι διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση και η σημερινή κρίσιμη συνάντησή τους μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα σημερινά πρωτοσέλιδα. Ακόμη στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας συμπεριλαμβάνονται η προσφυγή κατά του Μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας από φορείς αλλά και το νέο τοπίο στις Ένοπλες Δυνάμεις, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιχειρούν προσπέραση με διάλογο. Μαραθώνια διαπραγμάτευση κατόπιν επίταξης και αποφάσεις σήμερα".

Για παράταση αγωνίας μέχρι και το μεσημέρι σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών κάνεί λόγο η "Ε" καθώς αναφέρει ότι οι συνδικαλιστές δεν ανακοίνωσαν ό,τι συμφώνησαν με το υπουργείο. Προσθέτει ακόμα πως επικρατεί αλαλούμ με την επίδοση των φύλλων επιστράτευσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλάζουν οι όροι για προαγωγές και ιεραρχία με νομοσχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις Ένοπλες Δυνάμεις".

Η εισαγωγή των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στην "παράλληλη" επετηρίδα δεν θα έχει οικονομικές συνέπειες για αυτούς αναφέρει η εφημερίδα και αναλύει τις λεπτομέρειες του νεόυ νομοσχεδίου. Προσθέτει πως ενώ θα τερματίζεται η βαθμολογική εξέλιξή τους και δεν θα προάγονται σε ανώτατο βαθμό, θα παίρνουν κανονικά τις μισθολογικές προαγωγές τους.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αλλάζουν όλα για τους στρατιωτικούς. Το εργασιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ευθυγραμμίζεται με το νέο συνταξιοδοτικό νόμο".

Οι αλλαγές στον ελληνικό στρατό απασχολούν και την Απογευματινή η οποία κάνει λόγο για "σημαντικές αλλαγές στο στράτευμα ,στους τομείς υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας, δομής και διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και σε θέματα στρατολογίας και στρατευσίμων".

Η ΑΥΓΗ: "Στο εδώλιο Μνημόνιο, τρόικα , κυβέρνηση".

Η προσφυγή κατά του μνημονίου με την τρόικα στην οποία προχώρησαν η ΑΔΕΔΥ, ο ΔΣΑ το ΤΕΕ και άλλοι συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί φορείς και με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί μονοπωλεί το πρωτοσέλιδο της Αυγής.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φαρσοκωμωδία η επιστράτευση έμεινε μόνο στα λόγια. Παρέλυσε την χώρα η σύγκρουση κυβέρνησης- φορτηγατζήδων".

Για επιστράτευση η οποία εξελίσσεται σε φαρσοκομωδία κάνει λόγο η Αυριανή. Όπως αναφέρει "ούτε επιδόσεις των κρατικών ειδοποιητηρίων έγιναν στον αριθμό που αναμενόταν ούτε οι αποδέκτες σε εκατοντάδες περιπτώσεις βυτιοφορέων, ήταν οι αναφερόμενοι καθώς οι αρμόδιες Αρχές δεν είχαν επικαιροποιήσει τις λίστες".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η εξέγερση της καρότσας. Εγκλωβισμένοι οι τουρίστες του Αυγούστου".

Στις οικονομικές συνέπειες της απεργίας στον τουρισμό επικεντρώνεται η εφημερίδα. Όπως αναφέρει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων προκειμένου να λυθεί η απεργία προς όφελος της οικονομίας εξελίχθηκαν σε θρίλερ και καταλήγει πως η αγωνία για την "εξέγερση της καρότσας" συνεχίζεται.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ώρα μηδέν για την κυβέρνηση. Εκρηκτικό κοκτέιλ για την οικονομία".

Σύμφωνα με την Βραδυνή η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει "σε πλήρη εφαρμογή της απόφασης επίταξης των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ".

ΕΘΝΟΣ: "Αποστρατείες τέλος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Καθιερώνεται η παράλληλη επετηρίδα σε όλα τα Όπλα".

Τέρμα στους σαραντάρηδες και πενηντάρηδες απόστρατους βάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρει το Έθνος. Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δημιουργία της παράλληλης επετηρίδας εξασφαλίζει ότι οι στρατιωτικοί δεν θα επιστρατεύονται παρά τη θέλησή τους αλλά θα έχουν δικαίωμα στην εργασία μέχρι να συμπληρώσουν 35 χρόνια πραγματικής εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αλβανοί μαχαιροβγάλτες ξεκοίλιασαν παιδιά".

Σε ένα περιστατικό που συνέβη σε χωριό της Ημαθίας επικεντρώνεται η Ελεύθερη ώρα. Όπως υποστηρίζει "όλο το αλβανικό μίσος κατά των Ελλήνων το πλήρωσε ομάδα ανήλικων παιδιών σ΄ένα χωριό της Ημαθίας, συγκεκριμένα στο Διαβατό. Ελληνόπουλα και Αλβανάκια συνομήλικα ήταν μαζεμένα σε κεντρικό σημείο του χωριού, όπως έκαναν κάθε βράδυ και κουβέντιαζαν. Σε μια στιγμή λογομάχησαν και τότε ένα Αλβανάκι έφυγε λέγοντας: Τώρα θα δείτε! Κανένα παιδί από τα Ελληνόπουλα δεν έδωσε σημασία σ΄αυτή τη φραστική απειλή."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιστράτευση Λούφας και Παραλλαγής από κυβέρνηση και μεταφορείς. Επίταξη...παρωδία".

Για "ρεσιτάλ κωμικοτραγικών χειρισμών στο φλέγον ζήτημα της συνεχιζόμενης απεργίας των μεταφορέων" κάνει λόγο και ο Ελεύθερος Τύπος. Αναφέρει πως το θρίλερ συνεχίζεται την Παρασκευή με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως να συνεδριάζουν στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσουν την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεών τους

ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος και οι συντεχνίες. Ποιόν εξυπηρετεί ο προστατευτισμός".

Σύμφωνα με την Εστία "η Ελλάς είναι η χώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των συντεχνιών. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, τα δύο πηγαίνουν μαζί. Η δημοσιοϋπαλληλία τρέφεται από τις συντεχνίες. Αν αυτές δεν υπήρχαν και τα πράγματα λειτουργούσαν ελεύθερα, δεν θα υπήρχε τόση ανάγκη δημοσίων υπαλλήλων. Διότι η παρέμβασις του κράτους θα ήταν μικρότερη,οπότε δεν θα υπήρχαν τόσοι λειτουργοί-γραφειοκράτες για να παρεμβαίνουν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε θρίλερ εξελίσσεται η απεργία. Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να υλοποιήσει την αποφασισθείσα επιστράτευση".

Το σηριαλ με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών απασχολεί και την Καθημερινή. Όπως επισημαίνει "σε θρίλερ εξελίχθηκαν χθες οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ με τη μία σύσκεψη να διαδέχεται την άλλη και τις δύο πλευρές να παραμένουν ανυποχώρητες, στη σκιά των επίπονων διαδικασιών της πολιτικής επιστράτευσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κληρώνει σήμερα για την απεργία...των ιδιοκτητών φορτηγών. Συνεχίζεται η απεργία- προχωράει η κοινοποίηση των φύλλων πορείας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά την σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των ομοσπονδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, θα υπάρξει απόφαση από τους ιδιοκτήτες φορτηγών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος."

ΤΑ ΝΕΑ: "Το μαρτύριο της σταγόνας. Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Ελάχιστη η βενζίνη ακόμα στα πρατήρια".

Οι ελλείψεις στην αγορά και το μαρτύριο της ...σταγόνας στην αφετηρία της καλοκαιρινής εξόδου απασχολούν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Όπως αναφέρει "η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους μεταφορείς και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Οι απεργοί έχουν προγραμματίσει για σήμερα γενική συνέλευση, ενώ η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει ούτε βήμα πίσω".

Η ΝΙΚΗ: "Τρώμε "πακέτο" 10 δισ. ευρώ το 2011. Η "Ν" αποκαλύπτει τι κρύβει η σκληρή απόφαση για επιστράτευση".

Λαιμητόμος περιμένει το 2011 τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους σύμφωνα με την εφημερίδα. Αναφέρει πως "Αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα...προεόρτια για αυτά που θα ζήσουμε το 2011!"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : "Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις 13 περιφέρειες. Εμφύλιος στην Ιπποκράτους για δημάρχους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "προβληματικός και σε ένα βαθμό δύσβατος εμφανίζεται ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει επιλέξει ακόμα τους υποψηφίους του για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους και τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας που δημιουργεί αυτό το κλίμα στις τάξεις του. Στο κάτω κάτω της γραφής αυτό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτελεί επιλογή του , πολιτική ή μη".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Στα πράσα επώνυμοι...Αγιογδύτες! Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ομιλεί στο "Π" και αποκαλύπτει πώς έγιναν "νοικοκυραίοι" 10.000 πολιτικοί, επιχειρηματίες και λοιποί...ιδρυματίες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ανοίγει τον φάκελο με τις μεγαλύτερες κομπίνες στη χώρα. "Επώνυμοι και ανώνυμοι λεηλατούν τα εθνικά κληροδοτήματα!". Μέσα από κλεψιές σε ιδρύματα, έγιναν νοικοκυραίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και κρατικοί λειτουργοί. Ο επιθεωρητής καρφώνει τον Γιάννη Αγγέλου και το ....μικρό ποσό της εγγύησης και ρίχνει βόμβες. Υπάρχουν 10.000 ιδρύματα και κανείς δεν ξέρει ποιοι τα διοικούν και ποιοι ροκανίζουν την τρομακτική περιουσία τους. Δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά. Δεν λειτουργεί παρά μόνο στα χαρτιά η κρατική υπηρεσία κληροδοτημάτων. Δεν ελέγχονται από κανέναν. Το Πανεπιστήμιο έχει τόση περιουσία από κληροδοτήματα που δεν θα έπρεπε να παίρνει επιχορήγηση από το κράτος, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι και πως τη διαχειρίζονται. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στα Γιάννενα αλλά δεν μιλούν, γιατί εκεί πάντα οι μητροπολίτες είναι πανίσχυροι. Ναι, είπα ότι επώνυμοι δεν πάνε φυλακή... και η Τζούλια Αλεξανδράτου επώνυμη είναι..."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεν νομιμοποιούμε το χτύπημα της πολιτικής πάλης του λαού".

Όπως αναφέρει ο ριζοσπάστης "με το νομοσχέδιο επιχειρείται ο εξωραϊσμός του πολιτικού συστήματος που παράγει αντιλαϊκές πολιτικές, όπως αυτές που εφαρμόζονται σήμερα, και χτυπιέται η πολιτική δράση του ΚΚΕ, η οποία κινείται στον αντίποδα των πολιτικών αυτών."

Η ΧΩΡΑ: "Πήγαν για διάλογο, αλλά έφαγαν ξύλο. Χάρος με τα φύλλα πορείας και τις επιτάξεις των φορτηγών".

Για αδιέξοδο στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών κάνει λόγο η Χώρα. Όπως τονίζει "η ανικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση χαρακτηρίζει το αδιέξοδο για την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών η συνέχιση ή μη της οποία θα κριθεί σήμερα μετά τις χθεσινές μαραθώνιες συσκέψεις των συνδικαλιστών με τον υπουργό Υποδομών."

City Press: "Ιλαροτραγωδία".

Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών απασχολεί και την City Press που αναφέρει πως "κληρώνει για την αποκατάσταση της ομαλής οδικής μεταφοράς καυσίμων και άλλων προϊόντων στη χώρα, καθώς η γενική συνέλευση των προέδρων των ενώσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως θα συνεδριάσει το μεσημέρι προκειμένου να λάβει απόφαση για το μέλλον της κινητοποίησης του κλάδου".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Δακτύλιος και μίνι υποθαλάσσια. Αλλάζει πρόσωπο η Θεσσαλονίκη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σχέδιο 2012 για τη Θεσσαλονίκη. Σειρά έργων που αλλάζουν την εικόνα της πόλης".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πύρινη κόλαση στη Θεσσαλονίκη. Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άνθρωποι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ικανότερους υπουργούς για αλλαγές ζητεί ο ΣΕΒ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πιο τολμηρό κυβερνητικό σχήμα για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζητεί ο ΣΕΒ από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δασκαλόπουλος σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τα στελέχη της ΕΕ,της ΕΚΤ και του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός και οι "ικανότεροι εκ των υπουργών του" έχουν την ειλικρινή βούληση να προωθήσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λουκέτο για χρέη στα Ταμεία. Νέο τελεσίγραφο του Α. Λοβέρδου προς τους οφειλέτες".

Το κλείσιμο επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ που έχουν οφειλές στα ταμεία και το Δημόσιο το οποίο προανήγγειλε εχθές ο Α. Λοβέρδος απασχολεί την εφημερίδα. Όπως σημειώνει "λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος. Μιλώντας χθες στη Βουλή δήλωσε "εμείς πήραμε μία απόφαση -είχα και την παρότρυνση του πρωθυπουργού- ότι αφού περάσει ένα δίμηνο μετά τη δημοσίευση του ασφαλιστικού νόμου οι οποίος δημοσιεύτηκε, δηλαδή από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά ν΄αρχίσουμε να κλείνουμε εταιρείες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Θέατρο του παραλόγου με τους φορτηγατζήδες, ενώ η επίδοση των κλητεύσεων της επίταξης συνεχίζεται με δυσκολίες".

Το Κέρδος αναφέρει πως "ένα ιδιόμορφο αντάρτικο έχουν κηρύξει οι μεταφορείς (φορτηγά και βυτιοφόρα), κρατώντας σε ομηρία ολόκληρη τη χώρα και επιτυγχάνοντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στο εμπόριο και πάνω απ΄όλα στους χιλιάδες πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από σήμερα το απόγευμα τις άδειές τους."

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παράταση αγωνίας στην αγορά μετά το αδιέξοδο".

Στις 12 το μεσημέρι θα γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποια στάση θα ακολουθήσουν, τελικά, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com