Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σήμερα η απολογία του Γιάννη Αγγέλου για το Βατοπέδι

Κλήση προκειμένου να απολογηθεί, απέστειλε η ειδική εφέτης ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της μονής Βατοπεδίου, στον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή.


Ο Γιάννης Αγγέλου καλείται σε απολογία για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπόθεση, μετά την εμπλοκή του ονόματός του, από μάρτυρες και κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι κάνουν λόγο για "κεντρικό συντονισμό στην υπόθεση των ανταλλαγών με άνωθεν παρεμβάσεις".

Εν τω μεταξύ, από χθες το πρωί, απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκιαδάς. Στις γραπτές εξηγήσεις, που είχε δώσει, είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- ότι οι επίμαχες ανταλλαγές αποφασίστηκαν σε επίπεδο υπουργικό, ότι εκείνος έπαιρνε εντολές από την πολιτική ηγεσία και ότι η μόνη αρμόδια για την εκτίμηση της αξίας των προς ανταλλαγή ακινήτων, αλλά και για τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ανταλλαγών ήταν η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com