Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα χειρότερα πέρασαν, επιμένει ο Παπακωνσταντίνου

Η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται, επιμένει ο υπουργός Οικονομικών, παρά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Standard & Poor's.


"Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι βγήκαμε από την ύφεση, αλλά δειλά - δειλά, έχει αρχίσει η ανάκαμψη, ώστε στο τέλος του χρόνου να βγούμε με θετικό πρόσημο", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι, τρίμηνο-τρίμηνο, η ύφεση θα ρηχαίνει. Υποστήριξε ότι αυτή η αίσθηση που έχει αποκομίσει η κυβέρνηση δεν βασίζεται σε ελπίδα, αλλά σε πραγματικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών, το τελευταίο τετράμηνο και πρόσθεσε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και στο λιανεμπόριο και στη μεταποίηση.

Επανέλαβε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012.

Σχολιάζοντας τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο υπουργός είπε πως "αν είχαμε μία τέλεια δημόσια διοίκηση, δεν θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση", ενώ για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ σημείωσε πως "έχουμε χρόνο μπροστά μας".

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, διευκρίνισε ότι το συνολικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, θα ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com