Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Θετική η κυβέρνηση στην αξιοποίηση της περιουσίας των ΟΤΑ

Θετικά βλέπει η κυβέρνηση την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας μέσω συνεργασιών με τον ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο.



ο συγκεκριμένο έγγραφο για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από την ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος έχει ζητήσει να διαμορφωθεί ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, που θα διέπει τη σχέση συνεργασίας σε επίπεδο επενδύσεων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του κ. Αντωνακόπουλου, διατυπώθηκε με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκφράζουν ιδιωτικοί όμιλοι για την κατασκευή έργων και τη λειτουργία του λιμανιού στο Κατάκολο που ανήκει στο Δήμο Πύργου.

«Το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υποστηρίζει πρωτοβουλίες των ΟΤΑ για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, μέσω συμπράξεων και συνεργασιών με τον Ιδιωτικό Τομέα, εφόσον κρίνονται ώριμες και βιώσιμες», αναφέρεται στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφεται από τον υφυπουργό Εσωτερικών.

Επιπλέον ο κ. Ντόλιος, αναφέρει ότι κατά τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αξιολογηθεί και έχει αποφασισθεί η χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, σε 171 μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com