Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σύντομα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τους λογαριασμούς πολιτικών

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, «αναμένονται τις επόμενες μέρες οι εκθέσεις των Ορκωτών λογιστών και η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να ερευνήσει τυχόν αδυναμία δικαιολόγησης με τα όσα δήλωσαν ή δηλώνουν στα πόθεν έσχες».


Είναι προφανές πως η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προχωρά με ταχύ ρυθμό τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων για να συγκρίνει και εντοπίσει τυχόν αποκλίσεις ανάμεσα στις υποβληθείσες δηλώσεις και τα δεδομένα των τραπεζικών τους λογαριασμών, ιδιαίτερα για τους τέως υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη των δυο κομμάτων, όπως είχε ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Ειδικότερα, οι διενεργούμενοι έλεγχοι αφορούν τις δηλώσεις των Άκη Τσοχατζόπουλου, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Τάσου Μαντέλη, Νίκου Χριστοδουλάκη, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Βουλγαράκη, Γιώργου Αλογοσκούφη, Χρήστου Βερελή, Θόδωρου Τσουκάτου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ήδη η Επιτροπή με βάση το πόρισμα του Ορκωτού λογιστή, διερεύνησε τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος εκούσια τα προσκόμισε στην Επιτροπή, και συγκρίνοντάς τα με τις υποβληθείσες από αυτόν δηλώσεις "πόθεν έσχες", λέγεται πως δεν βρήκε οτιδήποτε το μεμπτόν.

Στο μεταξύ, άλλοι πέντε πρώην υπουργοί προχώρησαν μόνοι τους στο άνοιγμα των λογαριασμών τους και κατέθεσαν τα στοιχεία στην Επιτροπή, η οποία ζήτησε η ίδια με έγγραφό της το άνοιγμα των λογαριασμών των κκ. Τσοχατζόπουλου, Μαρκογιαννάκη, Τσουκάτου και Μαντέλη και πριν από λίγες μέρες παρέλαβε τα σχετικά στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Αργύρης , "σύμφωνα με τον νόμο για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του 'πόθεν έσχες' δεν τίθεται θέμα παραγραφής οπουδήποτε αδικήματος διαπιστωθεί και σε περίπτωση που προκύψουν για κάποιο πρόσωπο ευθύνες θα επιβληθούν κυρώσεις, όπως προβλέπει ο νόμος". Επισημαίνεται πως ο νόμος επιβάλει την παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών για να επιληφθεί για τα περαιτέρω η Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που διαπιστωθεί για κάποιο πρόσωπο ότι το "πόθεν έσχες" του δεν δικαιολογεί το περιεχόμενο των τραπεζικών του λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com