Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληραίνει τη στάση προς τους μεταφορείς η κυβέρνηση

Στην άμεση ψήφιση (ίσως και σημερα) της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται οι δημόσιες μεταφορές από τον ιδιωτικό τομέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μεταφορέων.



Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο με τη συμμετοχή των Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε.Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή, Μ. Χρυσοχοϊδη, Δ. Ρέππα και Χ. Καστανίδη.

Επίσης αναμένεται με τη ρύθμιση να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε επίταξη και αρνούνται να εργαστούν με συνέπεια τη βλάβη για το Δημόσιο. Οι ποινές αναμένεται να φθάνουν σε κάθειρξη έως και πέντε ετών.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, είχε δηλώσει ότι το κράτος έχει εργαλεία στα χέρια του και θα τα χρησιμοποιήσει.

Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις διαμεταφοράς ανακοίνωσαν πως ξεκινούν από σήμερα τη δραστηριότητά τους, την οποία είχαν σταματήσει λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών. Σε επιστολή της προς το συντονιστικό όργανο των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων η ένωση των επιχειρήσεων (ΠΕΕΔ) σημειώνει:

Παρά τις προσπάθειες όλων μας για την εκτόνωση της κατάστασης και μετά από την απόφαση της σημερινή σας Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων σας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την μεγάλη μας απογοήτευση για το αδιέξοδο στο οποίο όλοι μας και μαζί ο εμπορικός κόσμος, έχουμε περιέλθει.
Στις συναντήσεις των φορέων μας, σας προτείναμε αναστολή των κινητοποιήσεών σας μέχρι 15/12/2010, δείχνοντας προς όλους την καλή σας θέληση για την επίλυση της κρίσης. Στο εν λόγω διάστημα προτείναμε να πραγματοποιηθεί μεταξύ της Συντονιστικής σας επιτροπής, ημών και της Πολιτείας εντατικός και ουσιαστικός διάλογος προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές και να επέλθει οριστική λύση ακόμα σε κοινά αιτήματά μας.
Από την πλευρά μας ως Διαμεταφορικές επιχειρήσεις τηρήσαμε την μεταξύ μας συμφωνία για αναμονή μέχρι και σήμερα Τρίτη 28/9/2010.
Επειδή η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί και το οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό ενταθεί, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε από το αδιέξοδο, να γυρίσουμε στις δουλειές μας και να τροφοδοτήσουμε ομαλά την αγορά.
Αγαπητοί φίλοι,
η συνέχιση της κινητοποιήσεώς σας, με την μορφή που μέχρι σήμερα την πραγματοποιείτε, σας έχει πλέον θέσει απέναντι στην ελληνική κοινωνία.
Ελπίζουμε να επανεξετάσετε ψύχραιμα και λογικά την συνολική κατάσταση και ευχόμαστε ότι θα τηρήσετε την υπόσχεση που μας δώσατε κατά την τελευταία μας συνάντηση στις 26/9, ότι θα σεβασθείτε και θα διαφυλάξετε το δικαίωμα της εργασίας όποιων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών το επιθυμούν, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας για πιθανές επικίνδυνες παρεκτροπές και επεισόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com