Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση Παπανδρέου ζητούν φορείς της Β. Ελλάδας για τις μεταφορές

Στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απευθύνονται - μέσω επιστολών - οι βιομήχανοι και οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να ανασταλούν, το ταχύτερο δυνατόν, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.


Η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), «υψώνει κραυγή αγωνίας και έντονης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και ζητεί άμεσα την εξεύρεση λύσης, η οποία», όπως σημειώνει «θα καταδείξει στους Έλληνες πολίτες ότι πράγματι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία ικανή να λύσει το πρόβλημα» […] «Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την εκτόξευση στα ύψη της ανεργίας στην περιφέρεια, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες».

Ο ΣΒΒΕ τονίζει ότι: «Πολλές επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες στην παροχή υποχρεωτικής άδειας στο σύνολο του προσωπικού τους, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, γιατί δεν υπάρχουν πρώτες ύλες για να υλοποιήσουν τις παραγγελίες τους».

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

Παρόμοια προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγείς, όπως περιγράφονται στην επιστολή του Συνδέσμου τους (ΣΕΒΕ), προς τον πρωθυπουργό.

«Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια της Κυβέρνησης», επισημαίνει μεταξύ άλλων , στην επιστολή αυτή, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, και προειδοποιεί για «προσφυγή των επιχειρήσεων στην εθνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ικανοποίηση αξιώσεών τους από πράξεις ή παραλήψεις του Δημοσίου και των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση».

Ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι «τα αποθέματα υπομονής εξαντλήθηκαν» και ότι «οι αγοραστές του εξωτερικού έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης απέναντι στην Ελλάδα». Στα μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συμπεριλαμβάνει: να υπάρχει δυνατότητα δημόσιας μεταφοράς εμπορευμάτων με ΙΧ φορτηγά και να ενεργοποιηθούν οι αστυνομικές, οι εισαγγελικές και οι λοιπές αρμόδιες αρχές της Δημόσιας Διοίκησης για την διασφάλιση της ομαλότητας στις μεταφορές.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)

Στο μεταξύ, συνάντηση εργασίας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη διακίνηση των προϊόντων, καλεί την Παρασκευή, στη 1μμ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διεξαγωγή διαλόγου με τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Πάντως, οι αυτοκινητιστές στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας παραμένουν στα μπλόκα τους, κρατώντας ακινητοποιημένα τα οχήματά τους στις άκρες των δρόμων, δίχως να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com