Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Υπ. Εργασίας: Προς μείωση των ενοικίων που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία

Την μείωση των μισθωμάτων στα κτίρια που νοικιάζει το ΙΚΑ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.




Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ , Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, ανέφερε πως δίνονται κάθε χρόνο 37 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη μειωθεί κατά 10% τα μισθώματα και τώρα επαναδιαπραγματεύεται την περαιτέρω συμπίεσή τους ώστε η μείωση τους να φθάσει στο 20%.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να «κόβονται» συντάξεις των 500 ευρώ και την ίδια ώρα να χάνονται εκατομμύρια από την αναξιοποίητη περιουσία των ταμείων ή από ενοίκια που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαντώντας, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το ΙΚΑ χρησιμοποιεί περίπου το 51% των ακινήτων του για στεγαστικές του ανάγκες, το 30% αξιοποιείται και του αποφέρει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο 20% παρουσιάζεται όντως αναξιοποίητο. Συγκεκριμενοποιώντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι πρώτο μέλημα είναι να στεγαστούν τα ταμεία σε δικά τους κτίρια, το δεύτερο είναι να γίνουν ανταλλαγές με ιδιώτες και τρίτον να προχωρήσει σε εκποίηση μικρών οικοπέδων και γραφείων τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com