Επικριτικοί για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ήταν οι βουλευτές που συμμετείχαν στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που ταξίδεψε στο Μόναχο, κάνοντας λόγο για απροθυμία του πρώην προέδρου της Siemens και άλλων μαρτύρων να συνεργαστούν και να προβούν σε αποκαλύψεις.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε πως ο κ. Χριστοφοράκος καλύφθηκε πίσω από τα δικαιώματα που του παρέχει η γερμανική και η ελληνική δικαιοσύνη και δεν ήθελε να αποκαλύψει πράγματα που πιστεύουμε ότι γνωρίζει". Κατά την κ. Τσόνογλου, από τη διαδικασία αυτή ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι μία εταιρία θα πρέπει να λογοδοτήσει για το τί έχει διαπράξει δια των υπηρεσιακών της παραγόντων στην Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό θα φανεί και στη διατύπωση του πορίσματος.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής συμπέρανε ότι ο κ. Χριστοφοράκος είπε όσα είχε να πει μέχρι του σημείου που δεν θα έβλαπτε τον εαυτό του με την ιδιότητά του ως κατηγορουμένου αναφορικά με τις ποινικές διώξεις εναντίον του στην Ελλάδα. "Μπροστά στην προσπάθεια της επιτροπής για τη διαλεύκανση του σκανδάλου βρήκαμε ένα τείχος ουσιαστικής άρνησης από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη και τους αξιωματούχους πρώην και νυν της Siemens", είπε ο κ. Παπουτσής.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης υποστήριξε ότι "επιβεβαιώθηκε πως η Γερμανία με τη Siemens έχουν κλείσει την υπόθεση και το θέμα πλέον είναι πολιτικό ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στη γερμανική". Συμπλήρωσε δε ότι "βρίσκουμε στόματα ερμητικά κλειστά, όλοι οι μάρτυρες που ήρθαν δεν είπαν το παραμικρό παραπάνω από όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα".
Η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Κόλια-Τσαρούχα είπε ότι "έγινε μια σημαντική προσπάθεια με σημαντική επιτυχία, γιατί είδαμε από κοντά ανθρώπους της Siemens. Πρόσθεσε ότι "κάποιοι προσπάθησαν να δελεάσουν με τις επενδύσεις, αλλά η ελληνική κοινωνία και το κράτος δεν μπορούν να αποδέχονται πρακτικές που φαίνεται να εφαρμόστηκαν στο παρελθόν σε σχέση με το μαύρο χρήμα".
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου