Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αύξηση 5,8% στις τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 5,8% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην εγχώρια βιομηχανία τον Σεπτέμβριο εφέτος και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον περυσινό Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί μείωση, προοιωνίζονται περαιτέρω πληθωριστικές πιέσεις, όταν το βιομηχανικό κόστος παραγωγής μετακυληθεί στην κατανάλωση.



Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Σεπτέμβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009, παρουσίασε αύξηση 5,8% έναντι μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008.

Ο γενικός δείκτης τον Σεπτέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2010, παρουσίασε αύξηση 0,3% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2009.

Η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 5,8% προέρχεται σχεδόν ισομερώς από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, και συγκεκριμένα οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 5,3%, και

β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 7,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com