Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερα έργα πολιτισμού για Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική μέσω ΕΣΠΑ

Τέσσερα έργα για την ενίσχυση και ανάδειξη του πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.932.903 ευρώ, αφορούν στη Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα:



«Κατασκευή καναλιών συλλογής και μεταφοράς ομβρίων για την προστασία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου Πέλλας», προϋπολογισμού 1.842.973 ευρώ.

Aφορά στη διευθέτηση του υδατορέματος για την αντιπλημμυρική προστασία του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας.

«Εξοπλισμός και ολοκλήρωση Εκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας», προϋπολογισμού 989.930 ευρώ.

Αφορά τον εμπλουτισμό της έκθεσης στον τομέα του φωτισμού με συμπληρωματικούς λαμπτήρες, φίλτρα στα υαλοστάσια και επέκταση του στεγάστρου στο αίθριο, αλλά και του εξοπλισμού των εργαστηρίων και των αποθηκών, ώστε η συντήρηση και τεκμηρίωση των ευρημάτων να γίνεται με σύγχρονες μεθόδους και η φύλαξη τους, σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.

«Οάσεις ιστορικής μνήμης και φυσικού περιβάλλοντος: Μοναστηριακοί Κήποι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Η προτεινόμενη για ένταξη πράξη επιλαμβάνεται του περιβάλλοντος χώρου πέντε εν λειτουργία εκκλησιαστικών μνημείων της Θεσσαλονίκης, εγγεγραμμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: των ναών των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Νικολάου του Ορφανού, της Αγίας Αικατερίνης, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του καθολικού της Μονής Βλατάδων.

«Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Σταγείρων Χαλκιδικής», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει την στερέωση – αποκατάσταση κτιρίων κατοικίας, ιερού και εργαστηρίων βόρειου λόφου Αρχαίων Σταγείρων και εγκαταστάσεις υποδοχής επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com