Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΝΔ: Καλή η παράταση αποπληρωμής του δανείου, κακή η κυβέρνηση

Ως επιβεβαίωση της θέσης της, ότι δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση για τους όρους του Μνημονίου, παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία την κατ' αρχήν συμφωνία για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Θεωρεί, πάντως,ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη.



"Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτός να ευθυγραμμισθεί με τον αντίστοιχο της Ιρλανδίας, θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, αρκεί να μην συνοδευτεί από νέους, δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις", ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι αναπληρωτές τομέαρχες οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρ. Σταϊκούρας και Νοτ. Μηταράκης.

Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η Ιρλανδία διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή της δυναμική, ενώ η Ελλάδα τη θυσίασε πρώτη.

Όπως αναφέρουν, η ιρλανδική κυβέρνηση πέτυχε πενταετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ η ελληνική τετραετή και σημειώνουν ότι η ιρλανδία προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και μείωση της ανεργίας, ξαθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τέλος, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν φρόντισε ώστε η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει κυρίως από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com