Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Aρχές του 2010 η αυξημένη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Από το 2010 θα εφαρμοστεί για τους αγρότες η αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 7% που ισχύει σήμερα στο 11% επί των πωλήσεων, ενώ επίσης θα αυξηθεί από το 2010 και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αγροτικά καύσιμα.


Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στα μέσα Δεκεμβρίου θα δοθούν και επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων για το 2009 ενώ σύντομα θα δοθεί ενίσχυση στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.

Επίσης έχει αποφασιστεί πως μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ. Τέλος τονίζεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ, την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και εξετάζεται η κατάργηση της Αγρογής ΑΕ.

Για το φορέα αυτό, η κ. Μπατζελή ανέφερε, ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις είναι "ανύπαρκτες" καθώς δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση και δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία. Επίσης, επανεξετάζονται οι 870 προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com