Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δέσμευση ΕΚΤ για ελάφρυνση του χρέους

Βρίσκουμε τρόπους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκαθαρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνοντας λόγο για επέκταση των λήξεων του χρέους αλλά και για μείωση επιτοκίων.



Μιλώντας στη Βιέννη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ε. Νοβότνι, δηλώνοντας πως από όσα έχει ακούσει συμπεραίνει πως οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως είπε, βρίσκεται λύση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να περιοριστεί το βάρος του ελληνικού χρέους μέσω της χρονικής επέκτασης των λήξεων των δανείων αλλά και της μείωσης των επιτοκίων.

Πρέπει να σημειωθεί πως κεντρικό ζήτημα στα σχέδια και τις συζητήσεις σχετικά με τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πέραν της χρονικής επέκτασης των λήξεων, είναι η διαχείριση των επιτοκίων και κυρίως να καταστεί εφικτό αυτά να «κλειδώσουν» σε σταθερό από κυμαινόμενο, ώστε να μην είναι το χρέος τόσο ευάλωτο στις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com