Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Παχύσαρκα ή υπέρβαρα 540 χιλ. Ελληνόπουλα

Τουλάχιστον 540.000 παιδιά και έφηβοι στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το «φορτίο» ασθενειών που κουβαλούν τα ελληνόπουλα για την ενήλικη ζωή τους.Σύμφωνα με στοιχεία της Α' Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά ενηλικιώνονται, αντιμετωπίζουν πλήθος ιατρικών προβλημάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία.

Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας είναι πολλές και περιλαμβάνουν ινσουλινοαντοχή, διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, ευθύνονται για ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό των δαπανών της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Α' Παιδιατρική Κλινική υλοποιεί δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με στόχο την ανάπτυξη Ηλεκτρονικής Διαδικτυακής Εφαρμογής για την καταγραφή των παιδιών και εφήβων πανελλαδικά, καθώς και για την καθοδήγηση των Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών σχετικά με το πως θα καθοδηγήσουν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com